Banner

 

 

Lord of the Rings vom Springer Clan

Pepijn

Pepijn

Tijdens onze zoektocht naar een middelgrote, sportieve gezinshond kwamen we al vrij snel uit op de Engelse Springer Spaniel. Tanja Schewe, van Kennel vom Springer Clan, was in die tijd nog vrij actief op hondenshows in Nederland. Haar kennel was in Duitsland, net over de grens bij Winterwijk. Toen wij aan het zoeken waren, bleek zij op dat moment een nestje hebben waar nog enkele pups van te koop waren. Toen we voor het eerst bij haar gingen kijken vielen we direct voor Pepijn, die vrolijk naar ons toe kwam lopen en direct de tas van Marloes probeerde buit te maken. Drie weken na deze eerste ontmoeting konden wij hem in Duitsland komen ophalen. Alhoewel hij vriendelijk en geinteresseerd is in alles en iedereen, is hij in zijn hart toch altijd de hond van Marloes gebleven.

 

Pepijn heeft een fantastisch leuk karakter. Hij is niet alleen erg vrolijk vriendelijk, maar wat hem zo bijzonder maakt is het feit dat hij op een bijna menselijke manier bedachtzaam en slim is. Situaties lijkt hij echt te bestuderen en vaak heeft hij niet zozeer een snellere maar wel een efficientere oplossing voor een probleem dan de andere honden.

Op verzoek van zijn fokker zijn we met een nog vrij jonge Pepijn naar de internationale hondenshow in Ahoy Rotterdam geweest. Dit was voor ons en hemzelf een primeur en hij werd verrassend genoeg direct Best In Show-Puppy van alle rassen! Deze prestatie heeft hij overigens later nooit meer overtroffen. Alhoewel hij meestal wel de kwalificatie uitmuntend kreeg, bleek Pepijn uiteindelijk helemaal niet zo'n succesvolle showhond. Hijzelf was overigens de laatste die daar mee zat, want die hondenshows daar vond hij toch niet zoveel aan. Zijn grootste hobbies zijn Flyball en Behendigheid, waar hij zich helemaal in uit kan leven.

Pepijn hoofd

klik hier voor meer foto's van Pepijn.

 

Gezondheidsresultaten

Heupen: A-score

Ogen: vrij getest in mei 2012

Fucosidosis: vrij

 

Stamboom

Lord of the Rings vom Springer Clan Beautelle Razzle Dazzle Penita Bobby Dazzler Chuan Chablais at Lyndora
Penita Aim for the Stars
Beautelle Desert Queen Drumhill Desert Storm
Penita aim for the Stars
Gjerpen's Let it Be Inu-Goya Salutation Mompesson Royal Exclusive
Inu-Goya Lady Sings the Blues
Inu-Goya Blue Horizon Hazelwoods Shogun
Inu-Goya Proclamation