Banner

 

 

Barecho Lots of Charm (NLJK)

Leyla

Leyla

Toen we besloten een tweede ESS te nemen, wilden we graag een teefje waar we later ook een nestje mee zouden kunnen fokken. We waren ondertussen zeer gecharmeerd geraakt van het type honden dat werd gefokt door Helene en David Bjorkman van Kennel Barecho uit Zweden. Toen het nest waarin Leyla werd geboren stond gepland, hadden we al enige tijd contact met hen gelegd. In de stamboom van dit nest bevonden zich een aantal honden die wij zeer mooi vonden. We waren dan ook erg blij dat er een teefje in het nest zat en dat wij haar op de leeftijd van 8 weken konden ophalen in Zweden. De vlucht terug naar huis, met een kleine ESS pup in een reistas op schoot, was een bijzondere ervaring. Nog nooit zijn we zo snel, goed en vriendelijk geholpen op een vliegveld en tijdens een vlucht! Hartelijk dank Helene en David voor de mogelijkheid om onze kleine dame naar Nederland te halen!

 

Leyla doet haar naam eer aan en heeft inderdaad "Lots of Charm". Ze is een fantastisch lieve en enthousiaste hond die buiten niets liever doet dan actief bezig zijn. Apporteren is erg leuk maar achterna gezeten worden met een speeltje in haar bek is helemaal het einde. Ze is thuis een echte knuffelbeer die graag op de bank ligt tegen een van haar bazen aan.

Als jonge hond is Leyla regelmatig voorgebracht op hondenshows en ze had daarbij al redelijk snel genoeg punten voor de titel Nederlands Jeugd Kampioen. Net als haar grote voorbeeld Pepijn heeft ze diverse gehoorzaamheidscursussen doorlopen en is ze dol op behendigheid. In haar geval overigens met name omdat ze aan het einde van een oefening een snoepje kan verdienen! Als volwassen hond is zij nog maar sporadisch voorgebracht op shows aangezien wij het erg druk kregen met andere zaken, waaronder de geboorte van onze dochter Veerle.

Leyla-hoofd

Klik hier voor meer foto's van Leyla.

 

Gezondheidsresultaten

Heupen: A-score

Ogen: vrij getest in mei 2012

Fucosidosis: vrij

 

Stamboom

Barecho Lots of Charm High Score On-The-Move Wongan Kadenza Azucroft on the Prowl
Wongan Amazing Grace
High Score Imagine-Me Trollangens Cross Country
Rowntree New Wave at High Score
Rowntree Eyecatcher at Barecho Barecho Fun for the Future Wishborne Angus Og
Barecho Pretty Picture
Mompesson Sweet liberty Mompesson Just the Ticket
Mompesson Sweet and Smart